Lediga jobb

Lediga jobb

Verksamhetsledare Rewilding Sweden

Vi söker dig som älskar vild natur och friluftsliv och som kan bygga och leda en ny organisation för vildare natur i norra Sverige. Tillsammans med ett litet team kommer du att övervaka ambitiösa planer för att restaurera åar, våtmarker, torvmarker och skogar för en vildare natur. Du kommer också att utveckla nya partnerskap, engagera intressenter, utveckla nya idéer och skapa projekt som gynnar naturen, klimatet och människorna. Du behöver ha en stark vilja att göra naturen vildare – att återställa ekosystem – och en förmåga att leda och organisera aktiviteter tillsammans med många olika intressenter. Om du har en bakgrund inom ekologi och naturvård eller naturresursförvaltning, är en god kommunikatör på svenska och engelska och har ett nätverk inom naturvårdsområdet i Sverige, tveka inte att söka. Läs gärna mer här.

Rewilding Officer

Att återställa älvar och åar, skogar, torvmarker och våtmarker kopplar samman vår tids största utmaningar: att öka den biologiska mångfalden och samtidigt minska klimatpåverkan. Det är du som får det gjort ute i fält och kontaktar markägare, företagare och myndigheter för att restaurera natur i norra Sverige. Du måste älska att vara ute i naturen, men också vara kreativ och utveckla idéer för att starta nya rewilding-projekt tillsammans med en mängd olika partners, i nära samarbete med Rewilding Swedens Team Leader/verksamhetledare och andra kollegor. Om du har en bakgrund inom ekologi, har arbetat på myndigheter (Länsstyrelsen) eller som konsult i några år och nu är redo för en kreativ roll, tveka inte att kontakta oss för att arbeta i ett team med starka internationella kopplingar.

Rewilding Sweden söker klimatengagerad naturälskare

Kunskapen om att naturen snabbt och effektivt kan bidra till att bromsa den globala uppvärmningen växer. Dels kan välfungerande och naturligare ekosystem göra klimatpåverkan mindre, dels minskar en varierad natur klimatriskerna över tid, t ex genom minskad risk för torka, bränder, översvämningar, stormar och insektsangrepp.

Rewilding Europe och Rewilding Sweden arbetar med att utveckla finansiella modeller för att restaurera skogar, våtmarker och torvmarker för både klimatet och den biologiska mångfalden. Rewilding Sweden utvecklar därför nu en kommersiell organisation/bolag i Sverige och söker dig som vill bygga upp verksamheten! Läs mer här.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.